Handgemaakte Bourgondische kroketten en bitterballen
  

Waar komt de naam vandaan?

De naam Bourgondisch van d'Nahh is een eerbetoon aan mijn beste maat Arie. Hij was de mede-eigenaar en chefkok van de Bourgondiër te Bergen op Zoom. In onze hechte vriendschap was koken een van de vele passies die we samen deelden, ik heb dan ook erg veel van hem mogen leren, ook op het gebied van koken en smaken. Iedere keer dat wij samen in zijn bar of mijn bar zaten werden de plannen gesmeed om samen iets te gaan ondernemen. 

Bourgondisch: zo was Arie, lekker eten en drinken en altijd meer dan voldoende, en gelinkt aan zijn eigen zaak.

d'Nahh: dit was de bijnaam van Arie bij de Bourgondiër, en staat voor: en daarna?

In 2020 had Arie besloten te stoppen met de Bourgondiër, en samen met zijn vrouw en zoon te gaan genieten, en ook samen met mij kijken naar een nieuwe uitdaging. Begin 2021 is hij ziek geworden, en na een kort maar heftig ziekbed hebben we Arie op 1 maart 2021 in liefde moeten loslaten. Gelukkig hadden we  een aantal ideeën en recepten al uitgedacht en opgeschreven. Ik ben met onze recepten aan de slag gegaan en heb menig mensen onze bitterballen laten proeven. Zo is Bourgondisch van d"Nahh ontstaan. Ook zal je alleen de naam "van d'Nahh" veel gaan zien in mijn marketing, maar we zijn dezelfde. Op mijn website spreek ik daarom nog steeds van ons.  

Peter             

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info